דירת 4 חדרים 

100 מ"ר 

מיקום: רעננה

צילום: עידן ואיתן צלמים

לפעמים תכנון מתחיל בייעוץ קטן!

הזוג המקסים הזה הגיע אליי להתייעץ לגבי דירת קבלן שרכשו, כבר בהצצה ראשונית בתכניות אפשר היה לראות שכמה שינויים קלים אבל קריטיים יעשו הבדל משמעותי. שינויים והזזה של כמה קירות יצרו הגדלה של חדר רחצה בחדר ההורים, תוך יצירת נישה לארון יפה ושימושי בכניסה לבית, הגדלת חלל המטבח ומקסום שטח של דירת 4 חדרים.

שינויים קלים בזמן עושים הבדל גדול!

תוך כדי התהליך המשפחה התרחבה ותוכנן גם חדר ילדים מקסים. לעיצוב הדירה נבחר סגנון נקי / נורדי ואת החמימות של הבית הכנסנו באמצעות שילוב פורניר עץ אלון בנגרות. החלק המשמעותי ביותר בתכנון הדירה הוא ביטול פינת האוכל לטובת הגדלת חדר רחצה בחדר ההורים, במקור תוכננה פינת אוכל כנישה בסלון. ביטול הנישה  יצר גודל כפול של חדר רחצה ובנוסף נישה מרווחת לאחסון בכניסה לבית. אחסון מעילים ותיקים וחלקו הפתוח משמש ספריה. סלון הדירה והמטבח מייצרים חלל אחד אשר נחצץ באמצעות אי מרווח עם משטח עץ שמעניק לבית חום למרות הניקיון.

מכיוון שמדובר בדירה לא בגודל סטנדרטי אחסון קריטי בכל נקודה בבית, מהמטבח, החדרים וחדרי הרחצה ועד לסגירה של ארונות החשמל בכניסה לבית תוכננה נגרות בצורה אופטימלית למקסום שטח האחסון.

מטבח הדירה תופס את העין כבר בכניסה לבית, ומשמש כמרכז החלל. השילוב בין השחור ולוחות העץ יוצרים מראה נקי אך חמים. חזיתות המטבח עשויות בננו שחור, דופן המטבח שפונה לכניסה עשויה פורניר אלון ומייצרת סגירה חמימה למטבח. השיש הנבחר הוא שיש לבן עם גידים בשילוב אריחי סבווי קלאסיים.