דירת פנטהאוז

140 מ"ר מתוכנן 

מיקום: רעננה

צלם: ליאור טייטלר

דירה זו תוכננה עבור זוג בתחילת שנות ה 60 לחייהם שעשו מעבר מבית קרקע לפנטהאוז.

המעבר לדירה אחרי שנים של מגורים בבית פרטי הצריך חשיבה מחודשת על חללי הבית, במיוחד לאור העובדה שמדובר בבני זוג שאוהבים לארח.

ניתן דגש על חלל האירוח של הבית, המטבח והסלון נפתחו לחלל אחד מרווח על חשבון חדר שינה שהיה מיותר, מבחינת הדיירים חלל אירוח גדול מאוד משמעותי והוא מהווה את מרכז הבית. במרכז המטבח עומד אי שמשלב שיש בגוון אפור בשילוב פורניר אלון בגובה ישיבה. באי נוצרו שני מפלסים המאפשרים ישיבת בר וישבה בגובה שולחן.

דיירי הבית בחרו גז חשמלי אך לא ויתרו על כירה נוספת המאפשרת בישול על גז.

פלטת הצבעים שמלווה את עיצוב הבית היא כחול פטרול, כחול ירוק בשילוב גווני עץ.   

הבית עוצב במראה קלאסי בשילוב פריטים מודרניים שנותנים טון עכשווי לבית כגון תריסי עץ בגוון אפרפר וארונות עם פרופיל אלומיניום בשילוב מראה.

גופי התאורה שנבחרו לפרויקט הם שילוב של נברשות פליז, פרופיל פליז שמעטר את תקרת המטבח ופסי צבירה לבנים שנעלמים בחלל.

גודל חדר השינה המפנק אפשר תכנון של חדר ארונות נפרד בנוסף לארון טלוויזיה בממוקם מול המיטה. גם פה נבחרו שני סגנונות שונים, חדר הארונות בסגנון מודרני נקי כשכל החזיתות עשויות אלומיניום שחור בשילוב זכוכית, ניתן לראות את הפריטים אך מונע אבק מיותר

בחדר השינה נבחרה לארון חזית בגוון אפור סגלגל עם חריטה בקווים נקיים שמתאימה לסגנון הקלאסי של החדר. קירו האחורי של המיטה עוטר בקרניזים ומנורות קיר מפליז להשלמת המראה.